fbpx
Voorbereiding

Een cadeaulijst: wel of niet volgen?

Cadeaulijst schrijven

Durf jij het lijstje juist niet te volgen?

Laten we eerlijk zijn, een cadeaulijst is handig toch?

  • Je bent bijna geen tijd kwijt aan zoeken
  • De kans dat dubbele cadeaus worden gegeven is… nul!
  • De zin “u mag altijd komen ruilen” wordt overbodig. Het levert geen toegevoegde waarde meer op, je weet al dat je goed zit.
  • Je weet dat je het kind blij mee gaat maken
  • En… al deze bovenstaande punten: heeeeerlijk !! Dat is win-win situaties op verschillende fronten.

Wat als… je je niet aan het lijstje houdt?

Zijn we bang fouten te maken? Een verkeerd cadeau te kopen? 

Heb je soms niet het gevoel dat je graag nét iets meer zou willen geven dan wat er op een cadeaulijst staat?

Even kijken naar het andere uiterste, wat gebeurt er als je ervoor kiest iets te kopen omdat je iets tegen kwam, of je weet iets dat je graag zou willen geven maar niet op de lijst staat.

  • Ruzie? Ja? Nee toch?
  • Risico? Nee… weet je nog? “U mag altijd komen ruilen“. Het is tegenwoordig een verwachting en een voorwaarde!
  • Veel tijd kwijt? Als je iets vanuit jezelf geeft, dan speelt tijd niet zo een grote rol meer. Dan krijg je een voortraject waarbij jij zelf ook plezier aan beleefd.
  • Wat als het slaagt? Jeetje, geeft dat stiekem niet een magisch effect? Je geeft iets wat van betekenis is (of wordt) aan een kind, iets wat hij/ zij bij zich zal dragen. Op basis van wat jij gegeven hebt, wat waarschijnlijk voor jou ook een betekenis heeft. Dit creëert een heel bijzonder moment.

Waarom lukt het ons niet iets makkelijk te vinden waardoor we zeker weten dat hij/ zij er blij mee zullen worden? Waarom voelt het als een risico, terwijl het altijd met de beste intenties gebeurt?

Door het volgen van een cadeaulijst, verliezen wij onze creativiteit?

Het leuke aan kind zijn, is dat je zoveel te ontdekken hebt. Ontdekken wat je leuk vindt, ontdekken wat er bestaat, ontdekken wie nog meer helden zijn (niet alleen Marvel heeft helden :)). Als kind sta je (bijna) overal voor open, je wilt weten wat er allemaal bestaat waar je nog verder blij van kan worden. Je wilt zoveel mogelijk zien en meekrijgen.

Ik was vroeger fan van de Spice Girls. Als cadeau van mijn tante had ik Limited Edition spullen van de Spice Girls, geweldig!! Dit is precies wat ik graag wilde op dat moment. Je kon me daar niet blijer mee krijgen!

Mijn moeder gaf me niks over deze girl band. Ik dacht “ze weet toch wel wat ik leuk vind?”. Mijn moeder gaf mij mijn eerste verzorgingsset. Huh? Verzorging? Op het moment zelf ben ik verrast en weet nog niet zo goed hoe ik daarop moet reageren. Het gaf me misschien niet hetzelfde niveau blijdschap als mijn zojuist ontvangen Limited Edition, maar ze heeft mij de eerste stappen gegeven aan ‘me-time’. Wat het betekent om voor jezelf te zorgen. Iets wat je je hele leven meeneemt. Er is geen graadmeter wat het belangrijkste is: wat je op dat moment wilt of wat je voor een groot deel van je leven meeneemt?

Beide cadeaus geven veel waarde. Zowel op korte termijn als voor de lange termijn.

Ben jij iemand die graag ontdekkingen geeft? Of iemand die graag attent is op wat hij/ zij nú leuk vindt. Dat bepaal jij. Ze hebben allebei een grote waarde.

Zou je handvatten willen ontvangen hoe je een cadeau kunt bedenken die niet op het lijstje staat en wil je een verrassingseffect bezorgen? 

Geef jouw emailadres aan me door en ik stuur je mijn tips: Ja stuur me jouw tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: